Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Skills Paspoort

(Onderzoeksproject) het digitaal Skills Paspoort, jouw nieuwe CV?

Blijven ontwikkelen is nodig in de bouw-, infra- en technieksector van nu. De bouwwereld verandert snel, bijvoorbeeld door de energietransitie en door innovaties. Om je persoonlijke ontwikkeling en skills beter zichtbaar te maken, is het team van Volandis hard bezig om het digitaal Skills Paspoort te ontwikkelen. Bouwend Nederland en Techniek Nederland (samen met werknemersorganisaties) en werknemersorganisaties (FNV en CNV) ondersteunen dit plan voor zowel werkgevers als werknemers. Een praktisch overzichtelijk en handig digitaal Skills Paspoort dat past bij werknemers.

Wat is het digitaal Skills Paspoort precies?

Met het digitaal Skills Paspoort kun je je waarde op de arbeidsmarkt beter bepalen. Als je weet welke competenties (Skills) je in huis hebt kun je beter bepalen welke vervolgstappen je wilt maken in je loopbaan en welke scholing of training daar eventueel bij hoort. In het digitaal Skills Paspoort krijg je inzicht in opgedane kennis en vaardigheden tijdens je werk. Daarnaast is het handig voor werkgevers omdat het hen beter inzicht geeft in de match tussen het functieprofiel en het werknemer profiel.

Bekijk onderstaande animatie over het digitaal Skills paspoort

Onderzoeksfase

In 2019 en 2020 hebben we onderzoek gedaan naar het prototype van het digitaal Skills Paspoort voor Vaklieden (DSP). In 2021 gaan we aan de slag met zogenaamde ‘Proof of Concept’. Dit betekent dat we het DSP gaan testen bij kleine groepen. De eerste groep bestaat uit 25 werknemers van 50 jaar en ouder die werkzaam zijn in fysiek zware beroepen in de bouw, infra en installatietechniek. Het gaat dan om 10 betonboorders, 10 grondwerkers en 5 installateurs, werkzaam bij drie verschillende bedrijven.

Het DSP geeft 50 plussers snel inzicht in de eigen actuele skills set én in de ontwikkeling daarvan. Dat inzicht geeft hen meer vertrouwen in de eigen arbeidsmarktwaarde én in het eigen leervermogen. Dat inzicht en het grotere vertrouwen zou eraan bij moeten dragen dat zij gemakkelijker en sneller over de arbeidsmarkt kunnen en zullen bewegen, zodat zij gezonder, productiever en met plezier kunnen doorwerken tot de AOW gerechtigde leeftijd. In hun huidige baan of in een andere baan, eventueel óók in heel andere arbeidsmarktsegmenten dan die waarin zij nu werkzaam zijn.

Klikbare demo SkillsApp (onderdeel digitaal Skills Paspoort)

Klik hier om de demo van de SkillsApp te bekijken. 

Meer informatie?

Neem contact op met onze adviseurs via: 0341 499 299, info@volandis.nl of via de chat.

Het digitaal Skills Paspoort is gemaakt in opdracht van Bouwend Nederland en Techniek Nederland, onder begeleiding van onder andere FNV en WijTechniek. De ontwikkeling is verzorgd door HAN UAS, TNO en Volandis. In samenwerking met Vis Groep, JdB groep, Hoppenbrouwers en Deltion College.Benieuwd naar wat er nog geschreven is over het digitaal Skills Paspoort? Bekijk de artikelen hier:

Delen via:

contact