Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

V&G-planner

De V&G-planner bestaat uit een gevulde database met informatie over de arbeidsomstandigheden in relatie tot de verschillende bouwwerkzaamheden. In de database zijn ongeveer 270 taakrisicoanalyses opgenomen. Een taakrisicoanalyse bevat informatie over knelpunten, maatregelen, materiaal en materieel in relatie tot de verschillende bouwactiviteiten. Vanuit deze database maak je een Bedrijfs Eigen Module (BEM). Hierin neem je informatie uit de database op en past deze aan aan de bedrijfsspecifieke omstandigheden, evenals met ontbrekende informatie. Alle informatie die voor jouw bedrijf van belang is, zit in de BEM.

Inloggen met mijnVolandis

Een mijnVolandis omgeving voor bedrijven maakt onderdeel uit van onze dienstverlening. In dit portaal is het rapport Duurzame Inzetbaarheid beschikbaar, gebaseerd op de resultaten van de DIA/PAGO’s in de afgelopen jaren. Hiermee krijg je onder andere inzicht in het werkvermogen van je werknemers en tools om zelf aan de slag te gaan. In mijnVolandis kun je ook gratis gebruikmaken van een aantal instrumenten, zoals de RI&E en de V&G-planner.

Klik op onderstaande button om direct in te loggen.

Meer informatie over mijnVolandis

De V&G-planner is geschikt voor bouwprojecten in de B&U- en de GWW-sector, zowel voor de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Iedereen die zich bezighoudt met de planning en de voorbereiding van werkzaamheden in de bouw kan de V&G-planner gebruiken.

Voor risicovolle bouwprojecten en bouwprojecten waar meerdere partijen samenwerken, moet een V&G-plan worden opgesteld. Hierin staan de afspraken op het gebied van veiligheid en gezondheid die tussen de verschillende partijen zijn vastgelegd. Het V&G-plan moet een risico-inventarisatie en -evaluatie bevatten van de werkzaamheden op het project. Deze verplichting is vastgelegd in het Arbobesluit artikel 2.28 Veiligheids- en gezondheidsplan.

Met de V&G-planner kun je op eenvoudige en efficiënte wijze een V&G-plan maken van de uit te voeren werkzaamheden op het bouwproject. Dit doe je bij voorkeur met de gegevens uit het BEM. De risico-inventarisaties die op deze wijze zijn geplaatst in het V&G-plan zijn te importeren en exporteren. Het uitwisselen van V&G-plannen en het samenstellen van één V&G-plan wordt hierdoor minder gecompliceerd. Daarnaast kun je in de V&G-planner afspraken tussen verschillende partijen vastleggen over samenwerking en voorlichting.

Met de V&G-planner:

  • Maak je een risico-inventarisatie per bouwactiviteit en per bouwfase.
  • Kun je op eenvoudige wijze je eigen ervaringen en inzichten integreren in de databank. Soortgelijke werkzaamheden kun je in de toekomst makkelijk inventariseren.
  • Maak je handzame handleidingen ten behoeve van werkoverleg en taakinstructie.
  • Integreer je de activiteiten uit V&G-plannen van andere werkgevers in het V&G-plan.
  • Ondersteun je het V&G-management in het bouwproces.
contact