Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Veilig werken met diisocyanaten (o.a. PUR)

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat iedere werknemer die met diisocyanaten werkt, bijvoorbeeld met PUR-schuim, PU-lakken en lijmen, hier een speciale training voor heeft gevolgd. Wat betekent dit voor jouw bedrijf? In het webinar ‘Veilig werken met diisocyanaten (o.a. PUR)’ stond de nieuwe wet- en regelgeving centraal en hoe jij daar mee om kunt gaan.  

Wat te doen 

Producten met > 0,1% vrije diisocyanaten  mogen niet meer worden gebruikt, tenzij de gebruiker eerst is getraind. Dit is per 24 februari 2022 ook terug te vinden op het etiket van het product. Alleen de personen (werknemers, zelfstandigen, stagiaires),​ die tijdens hun werk met niet-uigeharde producten met ​diisocyanaten omgaan en degene die op hun werkzaamheden toezicht houdt, moeten de training volgen. 

Training  

De eisen van de training zijn door de Europese Commissie opgesteld. Producenten van producten waarvoor de training vereist is, zijn verantwoordelijk gesteld voor het ontwikkelen en aanbieden van de trainingen. Zij bieden de trainingen aan via safeusediisocyanates.eu. Zie hier de handleiding over hoe je een account aanmaken op safe use of diisocyanates. 

 

Webinar gemist? Kijk het hier terug!  

 

contact