Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Functie-inhoud

In de discussie over langer doorwerken gaat het vaak over fysiek zware beroepen. Maar om langer te kunnen doorwerken, spelen mentale aspecten ook een grote rol. Veel van deze aspecten hangen samen met de functie-inhoud. Als de functie niet goed bij jou past, is het moeilijk deze lange tijd vol te houden.

Als het werk voor jou niet echt interessant is, is het lastig enthousiast te zijn over jouw werk. Het kan zijn dat je het gewoon niet leuk vindt of dat het werk onder jouw niveau ligt. Het werk is dan geen uitdaging meer. Je leert niks nieuws en het wordt gauw saai. Pak deze signalen op en kijk of er mogelijkheden zijn voor interne mobiliteit als je bij dezelfde werkgever wilt blijven. Je kunt het gesprek aangaan met jouw leidinggevende over ontwikkelingsmogelijkheden en scholing. Als dat geen optie is, kun je overwegen op zoek te gaan naar ander werk.

Je kunt werk kiezen omdat je het leuk vindt, omdat het een bepaalde status heeft of omdat het goed betaalt. Misschien heb je het liefst alle drie. Belangrijk is dat je iets doet wat echt bij jou past. Het kost dan geen moeite jezelf te motiveren en een keer overwerken zul je dan geen probleem vinden. Met plezier in je werk zit je lekkerder in jouw vel. Geld is een belangrijk aspect, maar maakt niet gelukkig. Als je twijfelt of je op de juiste plek zit, kun je een beroepskeuzetest doen om te kijken wat echt bij je past. Je kunt dit onderwerp ook aankaarten in het DIA-gesprek.

Mensen willen weten waar ze aan toe zijn en duidelijkheid helpt daar enorm bij. Weet jij wat je moet doen? Zijn de werkinstructies duidelijk? Is er voldoende werkoverleg en haal jij  hier voldoende informatie uit? Allemaal belangrijke vragen om het werk goed te organiseren. Het gaat er niet alleen om dat de juiste spullen op de juiste plek staan en de inrichting van de werkplek functioneel is. Organiseren is ook communiceren. Als niemand knelpunten meldt, worden die ook niet opgelost. Sommige bedrijven hebben een ideeën-bus. Je helpt op die manier mee om jouw bedrijf te verbeteren. Bijkomend voordeel is dat werknemers die meedenken ook meer betrokken zijn bij hun werk. Zij zijn vaak langer inzetbaar.

Loop je tegen knelpunten binnen je functie aan? Kom meteen in actie. Je kunt bijvoorbeeld de situatie bespreken met de DIA-adviseur van Volandis en dit opnemen in jouw actieplan. Sta je niet ingepland voor een 4-jaarlijks DIA-gesprek? Vaak is het mogelijk om een tussentijdse DIA te vragen. De Vraagbaak van Volandis kan jou hier meer over vertellen: 0341 499 299 / info@volandis.nl.

Delen via:

contact