Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Digitaal Skills Paspoort

Digitaal Skills Paspoort is je nieuwe cv

Blijven ontwikkelen is nodig in de bouw-, infra- en technieksector van nu. De bouwwereld verandert snel, bijvoorbeeld door de energietransitie en door innovaties. Om je persoonlijke ontwikkeling en skills beter zichtbaar te maken, is het team van Volandis hard bezig om het Digitaal Skills Paspoort te ontwikkelen. Bouwend Nederland en Techniek Nederland (samen met werknemersorganisaties) en werknemersorganisaties (FNV en CNV) ondersteunen dit plan voor zowel werkgevers als werknemers. Een praktisch overzichtelijk en handig Digitaal Skills Paspoort dat past bij werknemers.

Wat is het digitaal Skills Paspoort precies?

Met het Digitaal Skills Paspoort kun je je waarde op de arbeidsmarkt beter bepalen. Als je weet welke competenties (skills) je in huis hebt kun je beter bepalen welke vervolgstappen je wilt maken in je loopbaan en welke scholing of training daar eventueel bij hoort. In het Digitaal Skills Paspoort krijg je inzicht in opgedane kennis en vaardigheden tijdens je werk. Daarnaast is het handig voor werkgevers omdat het hen beter inzicht geeft in de match tussen het functieprofiel en het werknemer profiel.

Bekijk onderstaande animatie over het digitaal Skills paspoort

Wat gaan we het komende jaar doen?

In 2020 hebben we het Digitaal Skills Paspoort opgeleverd. Nu is het tijd om dit samen met werknemers en werkgever verder te testen en te ontwikkelen. We gaan met een groep van 200 deelnemers aan de slag met het zogenaamde ‘Proof of concept’. We hebben nog ruimte voor een aantal groepen bij bedrijven en een aantal deelnemers die zelf aan de slag willen. Als je meedoet ben je een van de eerste binnen de sector met een Digitaal Skills Paspoort.

Bekijk hier de stappen die je doorloopt voor een Digitaal Skills Paspoort.
Bekijk hier het eindrapport.
Klik hier om het rapport vrij reizen over de arbeidsmarkt te bekijken. Een onderzoek naar het skillspaspoort.

Bij het Digitaal Skills Paspoort gaat het om meer dan alleen 'wat kan je?'. Ook wat wil je en daarbij rekening houden met: je omgeving, je achtergrond, je digitale vaardigheden, vertrouwen in leren en ontwikkelen, het soort bedrijf waar je werkt en het soort werkzaamheden die je uitvoert. Bijvoorbeeld: iemand met een diploma constructief bankwerken niveau 2, wil graag niveau 2 timmeren gaan doen: wat is dan het advies?

Nee, het is jouw Digitaal Skills Paspoort en deze neem je je leven lang met je mee. Jij bepaalt wie meekijkt. Je hebt zelf zeggenschap en jij bepaalt wat wel en wat niet.

Wat leuk dat je aan de slag gaat met het Digitaal Skills Paspoort (DSP). Het DSP kan je invullen op verschillende apparaten, waaronder op je mobiele telefoon. Klik hier voor de handleiding.


Meer informatie?

Neem contact op met onze adviseurs via: 0341 499 299, dsp@volandis.nl of via de chat.

Het digitaal Skills Paspoort is gemaakt in opdracht van Bouwend Nederland en Techniek Nederland, onder begeleiding van onder andere FNV en WijTechniek. De ontwikkeling is verzorgd door HAN UAS, TNO en Volandis. In samenwerking met Vis Groep, JdB groep, Hoppenbrouwers en Deltion College.

 

 

Benieuwd naar wat er gepubliceerd is over het Digitaal Skills Paspoort? Bekijk het hier:

Delen via:

contact