Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Individuele vouchers digitale vaardigheden

Om de digitale vaardigheden van werknemers te stimuleren hebben de cao partijen afgesproken dat werknemers gedurende de looptijd van de cao aanspraak kunnen maken op een voucher van maximaal € 500 ter bevordering van hun digitale vaardigheden. Deze subsidieregeling wordt uitgevoerd door Volandis.

Inhoud van de regeling

De regeling vouchers digitale vaardigheden is bedoeld om te stimuleren dat werknemers onder de cao Bouw & Infra digitale basisvaardigheden ontwikkelen. Na het volgen van een cursus of opleiding zijn werknemers beter in staat om in het dagelijks leven om te gaan met een computer of laptop. Zij kunnen hierop zelfstandig de meest voorkomende handelingen verrichten.

Voorwaarden

Een werknemer kan in de periode 1 mei 2024 tot en met 31 december 2024 in aanmerking komen voor een voucher digitale vaardigheden van maximaal € 500. Met de voucher kan een cursus of opleiding digitale vaardigheden worden gevolgd van een door Volandis gecontracteerde opleider en geselecteerde cursus.

Alleen voor de volgende cursussen en opleiders kan er een vouchercode worden aangevraagd en ingezet:

Nadat de aanvraag van de voucher is afgerond op de website van Volandis ontvangt de werknemer een vouchercode. Hiermee schrijft de werknemer zich in bij de opleider voor de cursus of opleiding digitale vaardigheden. Het is belangrijk om als werknemer aan te geven dat je over een voucher digitale vaardigheden beschikt. Zijn de kosten van de cursus of opleiding hoger dan het bedrag van de voucher? Dan betaalt de werknemer de resterende kosten rechtstreeks aan de opleider.

Een volledig overzicht van alle voorwaarden vind je in het Reglement vouchers digitale vaardigheden. Bekijk het reglement hierOok is er de mogelijkheid om dit in-company aan te bieden.

Aanvraag en uitbetaling

Om gebruik te maken van de voucher digitale vaardigheden kun je een aanvraag indienen via dit formulier.

Als aan de voorwaarden en verplichtingen die voortvloeien uit het reglement is voldaan, ontvangt de werknemer een voucher digitale vaardigheden van maximaal € 500 met een geldigheidsduur van 6 maanden. De werknemer volgt de cursus of opleiding dus binnen zes maanden na afgifte van de voucher.

Wil je meer informatie of loop je ergens tegenaan bij het aanvragen van de voucher? Onze adviseurs staan je graag te woord. Klik hier voor onze contactgegevens.

 

 

contact