Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Volandis vlog #6 Hoe laat je zien wat je kunt?

08 januari 2018

Volandis Vlog 6

Paul nam voor de zomervakantie deel aan de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) van Volandis. De DIA bestaat naast het PAGO uit een adviesgesprek over de pijlers Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Doel is de werknemer in beweging te krijgen, zodat hij of zij gezond en gelukkig het pensioen haalt. Hiervoor is het belangrijk dat een werknemer zelf regie houdt op zijn loopbaan. Paul is hier een goed voorbeeld van.

Digitaal portfolio: LinkedIn voor werk in de praktijk

In het adviesgesprek vertelde Paul aan DIA-adviseur Claudia Klarenbeek dat hij een digitaal portfolio heeft. Paul maakt tijdens zijn werk als tegelzetter foto’s van het eindresultaat. Dit doet hij om verschillende redenen. Paul: “Ik ben trots op wat ik maak. Ook heb ik soms vragen over het werk. Dan deel ik een foto via WhatsApp en kan ik het navragen bij collega’s. Of juist anderen iets uitleggen. Ook zijn de foto’s handig bij klanten, om de nieuwste kleuren of trens te laten zien. Ze bieden inspiratie.” Wat de foto’s Paul nog meer hebben opgeleverd, is een baan bij Rongen Tegels en Sanitair in Venray. Tijdens de sollicitatie liet hij de foto’s zien aan zijn nieuwe werkgever Eddy. Eddy: “Het geeft een gevoel van zelfverzekerdheid als een werknemer dit laat zien. De foto’s geven een beeld van de kennis en kunde die Paul in huis heeft. Ook geeft het aan dat hij trots is op zijn werk(zaamheden). Dat is voor een werkgever natuurlijk een pluspunt bij aanname.”

Bekijk het gesprek met Paul en Eddy onderstaand in vlog #6.

Tips voor het maken van een portfolio

Vermeld bij de foto:

  • Wat je hebt gemaakt;
  • Waar je de foto hebt gemaakt;
  • Wanneer je de foto hebt foto gemaakt.
  • Zorg ervoor dat je ook tekeningen, een urenbriefje of opdrachtbevestiging bewaart met jouw naam erop.
  • Maak naast een foto, af en toe ook eens een filmpje waarop te zien is dat jij de handeling uitvoert.

Meer informatie

Heb je nog geen diploma of een vakbekwaamheidsdiploma? Neem dan contact op met Volandis via info@volandis.nl of door te bellen met 0341 499 299. Samen met jou kijken we of een EVC-traject een geschikte manier is om je ervaring in beeld te brengen.

contact