Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Webinar ‘Veilig werken met diisocyanaten (o.a. PUR)’

15 mei 2023

Webinar ‘Veilig werken met diisocyanaten (o.a. PUR)’

Nieuwe wet- en regelgeving wat betekent dit voor mijn bedrijf?

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat iedere werknemer die met diisocyanaten werkt, bijvoorbeeld in PUR-schuim, hier een speciale training voor heeft gevolgd. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Diisocyanaten komen in verschillende producten voor die veel worden gebruikt in de (af)Bouw & Infra. Naast de bekende PUR-schuimbussen zijn er ook lijmen en lakken die diisocyanaten bevatten. En natuurlijk het tweecomponenten PUR-schuim dat gebruikt wordt bij de na-isolatie van kruipruimtes, etc.

In al deze middelen zitten dus diisocyanaten; gevaarlijke stoffen die onder andere allergieën kunnen veroorzaken. Daarom is het vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 24 augustus 2023 verboden om met deze producten te werken zonder daar eerst een speciale training voor gevolgd te hebben. De training is bedoeld om beroepsziekten te voorkomen.

Webinar 30 mei 10.00 uur

In het webinar ‘Veilig werken met diisocyanaten (o.a. PUR)’ op dinsdag 30 mei 10:00 uur staat de nieuwe wet- en regelgeving centraal en hoe jij daar mee om kunt gaan. Hoe kun jij als werkgever, KAM’er of HR-adviseur aan deze nieuwe eisen voldoen? En waarom is deze regelgeving ingevoerd?

Specialisten aan het woord

Specialisten Christel Peppelenbos, Luc Turkenburg en Johan Timmerman nemen je mee in de wet- en regelgeving rondom gevaarlijke stoffen, de Europese training en aan welke voorwaardes je moet voldoen. Aan het einde van dit webinar heb je handvatten om je werknemers op een veilige manier te laten werken met diisocyanaten en weet je hoe je aan de nieuwe eisen kunt voldoen.

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar. Je ontvangt een link waarmee je op 30 mei gratis kunt deelnemen. Tijdens het webinar kun je ook vragen stellen.

Ben je 30 mei niet in de gelegenheid om te kijken? We publiceren na afloop een nieuwsbericht met link om het webinar terug te kijken.

 

contact