Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Droombaan dankzij Digitaal Skills Paspoort

Steeds vaker duikt de term Digitaal Skills Paspoort op, maar wat is dit nu eigenlijk en wat heb je er in de praktijk aan als vakman? Het Digitaal Skills Paspoort kun je eigenlijk zien als een online cv met aanvullende informatie over je wat je kan. Er is helder in vastgelegd wat je in huis hebt aan kennis en vaardigheden. Niet alleen handig voor (toekomstige) werkgevers, maar ook om je eigen vervolgstappen in je loopbaan te bepalen.

Ik ga ervoor

In de bouw heerst toch nog vaak een cultuur waarbij mensen hun hoofd niet boven het maaiveld uit durven te steken, maar Ton liet zich daar niet door uit het veld slaan. Hier kun je lezen hoe hij aan de slag ging met het Digitaal Skills Paspoort. Want als je de overstap wilt wagen van asfaltafwerker naar leraar kun je natuurlijk wel wat hulp gebruiken. Dankzij het Digitaal Skills Paspoort traject kan hij starten met een ¾ jarige opleiding aan de Hogeschool Rotterdam én een stage als leraar op een BBL-opleiding.

Droombaan

Tijdens één van de stagedagen vangt Ton iets op over een vacature en zijn hart gaat direct sneller kloppen. Ze zoeken iemand die zich gaat focussen op het werven van leerlingen voor de opleidingen van stratenmaker en vakman GWW. Dit klinkt hem als muziek in de oren. Hij geeft aan geïnteresseerd te zijn en hangt dezelfde dag nog aan de telefoon met de directeur die hem vraagt naar zijn cv. Ton heeft echter iets veel beters en stuurt zijn Digitaal Skills Paspoort. Doordat al zijn kwaliteiten, opleidingen en ervaring in één oogopslag overzichtelijk zijn heeft hij binnen een half uur al een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

“Het is natuurlijk een aanname, maar ik denk zomaar dat mede dankzij het zien van mijn Digitaal Skills Paspoort ik al zo snel een uitnodiging had voor het eerste sollicitatiegesprek zonder dat het eerst langs het bestuur moest. Het is echter niet alleen het Digitaal Skills Paspoort op zich wat gewoon flinke duidelijkheid geeft over je eigen kunnen. Ik durf ook met zekerheid te zeggen dat ik zonder het Digitaal Skills Paspoort nog niet zo ver was geweest in mijn ontwikkeling en aan deze mooie nieuwe uitdaging kon gaan beginnen” aldus Ton.

Wil jij ook?

Dan willen wij je zo snel mogelijk helpen! We zijn nu bezig met het ‘Proof of Concept’ waarbij we het Digitaal Skills Paspoort testen en doorontwikkelen. Meld je vandaag nog aan voor de wachtlijst want we willen graag opschalen en met meerdere deelnemers aan de slag. Je kunt je aanmelden op dsp@volandis.nl.

 

Ton-asfalt-DSP

contact