Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Salomon Stam.

Salomon Stam

Salomon Stam

Beleidscoördinator preventiezorg

Voor de uitvoering van de DIA maakt Volandis gebruik van gecontracteerde arbodiensten en DIA-adviseurs. Het vastleggen van en de wijze hoe er met deze partners wordt samengewerkt staat vastgelegd in beleid, afspraken en contracten. Als beleidscoördinator lever ik een bijdrage aan het opstellen en coördineren hiervan. Het beoordelen van de samenwerking en eventuele verbeterafspraken zijn ook een onderdeel van de functie beleidscoördinator IPZ (Individugerichte Preventie Zorg).

Het Preventiezorgportaal (PZP) is het nieuwe portaal voor de uitvoering van de preventiezorg van werknemers (in de Bouw & Infra/Afbouw). Met het PZP bieden wij de werknemers hun hele toekomstige carrière hun eigen dossier aan, waarmee zij hun gezondheidsontwikkelingen kunnen volgen.

Bouwartsen, assistenten, leefstijladviseurs, (overige functionarissen), DIA-adviseurs van Volandis. Zij gaan registreren in dit systeem.

  • De arbodienst heeft een bouwarts in dienst die het PAGO afneemt.
  • De assistente doet de vooronderzoeken, zoals de biometrie, voor de bouwarts.
  • Een leefstijladviseur wordt ingeschakeld als de werknemer aan zijn/haar leefstijl wil werken.
  • De DIA-adviseur heeft na het PAGO aansluitend een adviesgesprek met de werknemer over de thema’s ‘’Werk veilig’’, ‘’Houd plezier’’ en ‘’Kijk vooruit’’. Meer informatie hierover vind je hier.

Werknemer

Voor de werknemer is het werknemersportaal ‘MijnPreventie’ ontwikkeld. Allereerst ontvangt de werknemer een uitnodiging van de arbodienst. Wanneer zij een afspraak hebben gemaakt ontvangen ze een uitnodiging van Volandis voor het werknemersportaal.

Als werknemer beschik je over je complete dossier. De werknemer kan zichzelf monitoren en staat zelf aan het roer. Ook als de werknemer van werkgever verandert kan de werknemer altijd bij zijn/haar dossier. Dit is ook het geval als de werkgever voor een andere arbodienst kiest.

Werkgever

Nee, als werkgever hoef je niets te doen voor het portaal. Als werkgever kun je wel nadenken over de jaarplanning.

Het voordeel van een jaarplanning is dat je meer invloed hebt op de planning en de opkomst. Bovendien kan de DIA ook in veel gevallen op locatie plaatsvinden. Heb je op dit moment een kwartaalplanning en wil je volgend jaar een jaarplanning, neem dan contact op met je arbodienst. Heb je al een jaarplanning, neem dan contact op met je arbodienst om het PAGO incl. DIA in te plannen. Met de jaarplanning kan je het GPO combineren met de DIA of het PAGO. Wordt het gecombineerd? Dan zijn er geen kosten voor het GPO aan verbonden voor de werkgever. Bovendien is de werknemer geen extra dag kwijt.

Nee, dit is niet mogelijk. Preventiearbodiensten registreren de PAGO-data en Volandis de DIA’s .

Nee, dit is niet mogelijk. De privacy van werknemer is gewaarborgd, je mag wel navragen bij je werknemer of hij/zij deze gegevens wil delen.

Volandis heeft voor werkgevers mijnVolandis opgericht. Meer info vind je hier.

contact