Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Blog 25 Podcast: Hoe organiseer je preventiezorg?

Er wordt veel aangeboden voor werkgevers binnen de diensten van Volandis, maar lang niet alle werkgevers weten dit. In deze podcast bespreken we alles wat er te halen valt voor werkgevers met Albert Kloosterboer en Mariëtte Stam. Beiden werkzaam als adviseurs duurzame inzetbaarheid bij Volandis. Want zeg nu zelf, al die voorzieningen klinken toch als een cadeautje voor werkgevers!

Albert en Mariëtte hebben beiden persoonlijk ondervonden hoe belangrijk het is om tijdig stil te staan bij je eigen duurzame inzetbaarheid. Ze kwamen niet alleen tot de conclusie dat er dingen moesten veranderen om hun pensioen te halen, maar hebben ook concreet dingen aangepast. Mede daardoor werken zij nu als gepassioneerde adviseurs voor werkgevers in de bouw- en infrasector.

Als adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid richten Albert en Mariette zich op werkgevers. Ze leggen uit wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en welke voorzieningen er verzorgd zijn binnen de cao. Hoe geef je nu concreet inhoud aan een goed duurzaam inzetbaarheidsbeleid? Er zijn immers 2 partijen nodig om hier succesvol in te zijn.

Voor werkgevers én werknemers

Zo worden werknemers elke 4 jaar uitgenodigd voor een DIA of, als je ouder bent dan 40, ook nog iedere 2 jaar voor het PAGO. Deze onderzoeken bestaan uit een medisch vooronderzoek, een consult bouwarts en een gesprek met een DIA-adviseur. In dat laatste gesprek worden vooral naar niet-medische onderwerpen besproken die een relatie hebben met jouw functioneren. Een vervolgactie kan een verwijzing naar de werkdrukvoorziening, een loopbaancoach of een werkplekonderzoek zijn.

Werkgevers kunnen terecht in het portaal mijnVolandis. Dit portaal staat bomvol handige informatie. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E, een Quickscan, toolboxen en een preventiegids waar alle relevante dienstverleners hun diensten aanbieden. Als kers op de taart is er recent ‘de Voorkom verzuimkrant’ uitgebracht. Hierin vind je allemaal interessante artikelen en QR-codes waarmee je direct op de juiste plek terecht komt. Wil jij deze unieke uitgave ontvangen? Bel even met Volandis en de krant komt jouw kant op.

Het gebruik van mijnVolandis is kosteloos. Je maakt eenvoudig een account aan en krijgt direct toegang tot alle producten en diensten. Als werkgever kun je in een dashboard zien hoe jouw werknemers denken over de thema’s: werk veilig, houd plezier, kijk vooruit. Dit kan pas als minstens 15 werknemers deelnemen aan het DIA-gesprek (i.v.m. privacy) dus motiveer jouw mensen om te gaan.

Waarom kosteloos?

Alle producten en diensten van Volandis zijn kosteloos. Werkgevers betalen voor werknemers een bijdrage aan het O&O fonds en daaruit worden de diensten van Volandis betaald. Heb je specifiek ergens behoeft aan? Laat het weten dan kunnen we daarop inspringen. Volandis is er voor werkgevers en werknemers.

Eerste stap?

Albert en Mariette organiseren regelmatig kennissessies om werkgevers handvaten te geven. Meld je dus vandaag nog aan voor de kennissessie ‘Hoe organiseer ik preventiezorg in een organisatie’. Je wordt dan meegenomen in het proces hoe je duurzame inzetbaarheid optimaal kunt inregelen. Daarnaast is aanmelden voor de nieuwsbrief ook altijd een goed idee.

Luister de podcast!

contact