Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werkhoeveelheid

Er zijn verschillende zaken die van invloed zijn op hoe werknemers de werkhoeveelheid ervaren. Bijvoorbeeld in welke mate werknemers in staat zijn om het gevraagde werk in de beschikbare tijd af te krijgen en of werknemers geregeld onder tijdsdruk werken.

Er zijn verschillende scenario’s denkbaar:

  • Werknemers hebben een gezonde werkhoeveelheid. Het is belangrijk om een goede balans te behouden tussen de werkhoeveelheid en regelmogelijkheden. Het loont ook om eens te kijken naar de waardering en motivatie van je werknemers. Werknemers met onvoldoende waardering of motivatie ervaren werkdruk eerder als hoog.
  • Een deel van de werknemers ervaart de werkhoeveelheid als te groot. Dit kan het risico op (deels) uitvallen of vertrek naar een ander bedrijf vergroten. Als je dit als werkgever tijdig signaleert kun je hier actief actie op ondernemen.
  • Veel werknemers ervaren de werkhoeveelheid als te hoog. Hiermee loop je als werkgever het risico dat werknemers opgebrand raken. Tijd om actie te ondernemen!

 Vragen

Signaleer jij dat de werkhoeveelheid (soms) te hoog is voor werknemers en wil je graag advies. Onze bedrijfsadviseurs helpen je graag verder.

Delen via:

contact