Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Inspiratiebijeenkomst Vitaal Vakmanschap

01 februari 2018

Stratenmaker

Volandis ondersteunt inspiratiebijeenkomst TNO en Building Human Talent

Donderdag 15 februari organiseren TNO en Building Human Talent de inspiratiebijeenkomst ‘Vitaal Vakmanschap’. Hoe betrek je je medewerkers bij het vitaliseren van hun vakmanschap? Hoe zorg je dat ze zelf en vooral ook samen aan de slag gaan met langer productief, tevreden en betrokken doorwerken? Wat hebben ze daar zelf eigenlijk voor nodig?

Deze inspiratiebijeenkomst heeft tot doel bouwbedrijven kennis te laten maken met het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap. Dit Actieprogramma heeft TNO samen met onder andere Philips, Nationale Politie, Sociale Verzekeringsbank, Dienst Uitvoering Onderwijs en het Ministerie van Binnenlandse Zaken ontwikkeld om werknemers in beweging te krijgen voor verduurzaming van de inzetbaarheid én ze daar zelf ook regie op te laten nemen. Een programma dat bedoeld is ervoor te zorgen dat alle werknemers gezond, productief en met plezier ‘de eindstreep halen’. Waar die ook ligt!

Het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap heeft zich inmiddels meer dan bewezen in de administratieve omgeving. Wij denken dat het Actieprogramma ook voor de bouwsector grote meerwaarde kan hebben en ondersteunen dit initiatief van harte.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op het Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk. Inloop vanaf 15.30 uur en afronding rond de klok van 18.00 uur. Wil je deze inspiratiebijeenkomst bijwonen? Meld je aan bij Building Human Talent via info@buildinghumantalent.nl

Programma

16.00 en 16.10 uur : Welkom door Marco Maasse (adviseur bedrijven Volandis) en Tjeerd Willem Hobma (directeur Volandis)

Tjeerd Willem Hobma is algemeen directeur van Volandis en vertelt kort over hoe je als ondernemer winst kunt behalen met duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zo lang mogelijk goed inzetbaar blijven? Hoe houd je ze productief, tevreden en betrokken? En vooral ook; hoe neem je medewerkers daarin mee? Hoe borg je in je organisatie dat medewerkers met hun inzetbaarheid bezig zijn? En waarom is dat zo belangrijk voor de sector?

16.10 en 16.45 uur: Actieprogramma Vitaal Vakmanschap door Jos Sanders (Lector leren tijdens de beroepsloopbaan aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en senior onderzoeker bij TNO) en Janneke Vollebergh-Barbiers (Specialist duurzame inzetbaarheid en teamontwikkeling Politie, Staf Korpsleiding, Directie HRM)

Jos Sanders ontwikkelde met collega’s het bewezen effectieve Actieprogramma Vitaal Vakmanschap. Een actieprogramma waarin werknemers en hun leidinggevenden gezamenlijk op zoek gaan naar wat vitaal vakmanschap in hun organisatie eigenlijk is, wat ervoor nodig is en wat het nu in de weg zit. Een actieprogramma dat onder andere succesvol is gebleken bij verschillende teams en eenheden van de Nationale Politie. Janneke Vollebergh-Barbiers deelt haar ervaringen met het programma.

16.45 – 17.15 Ervaar het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap

Janneke en Jos laten u stap 1 van het actieprogramma ervaren. Wat is vitaal vakmanschap in jouw organisatie? Hoe herken je een vitale vakman? En wat staat er tegenover? Wat is ‘mentaal pensioen’? En hoe herken je een mentaal gepensioneerde medewerker? Wat is in jullie organisatie stimuleert vitaal vakmanschap? Wat staat het juist in de weg?

17.15 en 17.45 uur: Samen bouwen aan Vitaal Vakmanschap - Publiek Private Samenwerking door Luuk Engbers (business development TNO) en Elise Burger (Building Human Talent)

In een publiek private samenwerking willen TNO, Building Human Talent en Volandis samen met jou en je medewerkers gaan experimenteren met een Actieprogramma Vitaal Vakmanschap dat speciaal wordt toegesneden op de bouwsector en haar medewerkers. Luuk Engbers (TNO) en Elise Burger (Building Human Talent) lichten toe hoe een dergelijke samenwerking nader vorm zou kunnen krijgen en wat deelname in die samenwerking voor jou zou kunnen betekenen.

17.45 en 18.00 uur: Wrap-up en afsluiting

Graag nemen we ter afsluiting nog eens samen met je door wat we allemaal hebben gehoord. Wat zijn je gedachten? Welke vragen roept de middag op? Welke antwoorden geeft de middag? En zou het actieprogramma Vitaal Vakmanschap wat voor jouw bedrijf zijn? Waarom wel? Waarom juist niet?

18.00 – 19.00 uur: Spitsmijden borrel of een broodje voor onderweg

 

 

contact