Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

13 juli 2018

De basis van het actieplan bestaat uit vijf verschillende vouchers waarmee deelnemers zich kunnen laten om,- bij- of herscholen op technisch vlak.

Prachtige natuur en inspirerende musea zijn niet het enige wat de grootste provincie van ons land te bieden heeft. Ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid maakt Gelderland grote stappen. Bijvoorbeeld met het innovatieve actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Dit actieplan is in het leven geroepen om het tekort aan technisch personeel aan te pakken. De provincie verbindt daarom Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen en dit komt allemaal samen in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Vanuit de bouw- en infrasector sluiten Bouwend Nederland en Volandis hierbij aan.

Hoe dan?

De basis van het actieplan bestaat uit vijf verschillende vouchers waarmee deelnemers zich kunnen laten om,- bij- of herscholen op technisch vlak. Elke voucher vertegenwoordigd een waarde van € 1.000,- tot €3.000,- en in totaal stelt het project maar liefst 850 vouchers beschikbaar.

Om deze technische om, bij- of herscholing te realiseren staat er per regio in Gelderland een team van arbeidsmarktcoaches klaar voor deelnemers aan het project. Zij beoordelen de aanmeldingen en helpen bij het vinden van het juiste opleidingstraject. Uiteraard zullen zij de deelnemers ook coachen gedurende de opleiding. Als deelnemer sta je er dus niet alleen voor!

Voor wie?

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap richt zich in eerste instantie op vier verschillende doelgroepen:

  • Werkzoekenden buiten de technische sector
  • Mensen met een baan buiten de technische sector
  • Werknemers in de technische branche
  • ZZP’ers

Hierbij wordt niet gekeken naar leeftijd en geslacht, voor het project schuilt er in iedereen technisch vakmanschap. Het project loopt van 1 juni 2018 tot en met mei 2019 of tot zolang er vouchers beschikbaar zijn. Binnen Volandis zijn Karin Bruineman en Marijke Schellinger de contactpersonen. Als arbeidsmarktcoaches kunnen zij de aanvraag voor de trajecten verzorgen.

contact