Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Nieuw: Gids ‘Aan de slag met werkdruk in het bouwproces’

10 juli 2024

Aan de slag met werkdruk

Werk je onder hoge druk, omdat je tijd tekortkomt om een project af te ronden? Onder tijdsdruk worden vaak fouten gemaakt. Dat zorgt voor extra werkdruk, omdat een fout herstellen nóg meer tijd kost. Voorkomen is beter dan genezen en meer rust zorgt voor meer werkplezier. Breng de oorzaak van werkdruk in kaart, zodat je in actie kunt komen.

Als je wat aan de werkdruk wilt doen, moet je wel weten wat de oorzaak ervan is. Werkdruk heeft namelijk vaak meerdere oorzaken. Een van de oorzaken van werkdruk en stress is dat er veel fouten gemaakt worden en er knelpunten zijn in de uitvoer van het werk. De oplossing voor die werkdruk is om te leren van die fouten en knelpunten. Om jou, je collega’s en je werkgever hierbij te ondersteunen, is de nieuwe gids ‘Aan de slag met werkdruk in het bouwproces’ ontwikkeld.

Voorkom onnodige werkdruk

Aan de hand van vier onderwerpen wordt toegelicht op welke wijze je onnodige werkdruk kunt voorkomen. Of van fouten kunt leren. De gids staat vol met tips om daar direct in de praktijk (op de werkvloer) mee aan de slag te gaan. Met je collega’s en je werkgever, samen sta je sterker.

Is er werkdruk in jouw bedrijf?

Wil je als werkgever weten of de gids wat voor jouw organisatie kan betekenen om de werkdruk aan te pakken? Vul dan deze korte Quickscan in. Die bestaat uit tien stellingen en de uitkomst geeft je direct antwoord op de vraag hoe het in jouw organisatie met de werkdruk is gesteld.

Pilot verminder de werkdruk

Dit jaar en in 2025 loopt een pilot waar maximaal tien mkb-werkgevers kosteloos aan deel kunnen nemen. Met de ondersteuning van een externe adviseur wordt de gids als leidraad gebruikt om werkdruk te verminderen. Neem contact op als je meer wilt weten over die pilot.

Direct aan de slag met de gids

Wil je direct aan de slag met de gids om de werkdruk in het bouwproces te verminderen? Ga dan naar de gids en kijk er rustig in rond. Voor vragen kun je mailen naar Volandis: info@volandis.nl.

contact