Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Prefabmaat wint award BouwBeurs

14 februari 2023

Prefabmaat wint award BouwBeurs

Prefabmaat heeft de Bouwbeurs Award in de categorie 'Vakmensen zaken' gewonnen. Dat maakte Margo Caspers, jurylid en ergonome van Volandis, bekend op 6 februari jl. tijdens de Bouwbeurs 2023. De award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt om aandacht te geven aan de innovaties in de bouwbranche. De prijs werd in de Jaarbeurs Utrecht in ontvangst genomen door oprichter en CEO Joris Roelink.

Innovatief en beschikbaar voor de vakman
Prefabmaat verkoopt online prefab bouwoplossingen. Bedrijven en vakmensen kunnen wanden en dakkapellen configureren en bestellen, ook voor de kleinere klus. De geprefabriceerde producten levert het bedrijf vervolgens vanaf 5 werkdagen op de gewenste locatie, waarbij de klant kan kiezen om de wand of dakkapel op de plek te laten hijsen. Een innovatie waardoor bouwbedrijven bij de tijd blijven, vakmensen minder belastend werk hoeven te doen en tijd besparen.

Juryoordeel
De jury was lovend, Margo Caspers vertelt: "De verschuiving naar industrialisatie is in de bouw enorm. De startup Prefabmaat maakt het voor kleinere bouwbedrijven mogelijk om in deze trend van industrialisatie mee te gaan. Belangrijk, want ook kleinere spelers die concurrerend willen blijven kunnen niet om prefab heen; we hebben immers niet voldoende handen om het werk te doen en de eisen worden steeds hoger. Prefabmaat draagt bij aan efficiëntie, besparingen op materiaal, beter passende elementen en daardoor hogere bouwkwaliteit, verkorting van de bouwtijd én minder handwerk door de kant-en-klare levering van prefabelementen."

De andere genomineerden waren OX Tools NL BV met een flexible pijpsnijder voor kunststofbuizen en Ubbink Nederland met de wkb-checklist.nl.

 

contact