Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Terugkijktip: toolboxen veilig werken

02 april 2024

Terugkijktip: toolboxen veilig werken

Natuurlijk wil je kleerscheuren, ziekenhuisbezoeken of andere gevaarlijke situaties in je werk voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat alle veiligheidsvoorschriften in de praktijk worden gebracht en er geen ongelukken gebeuren? Kijk de online toolboxen van de Bewust Veilig-dag terug voor tips van experts over verschillende veiligheidsonderwerpen.

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Dit jaar stond deze dag (27 maart 2024) in het teken van het thema ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Bedrijven die hieraan meedoen, bepalen zelf hoe ze deze dag invulling geven. Ook werd er tijdens de dag inspiratie gedeeld hoe je als bedrijf vorm kunt geven aan veiligheid op de werkvloer.

Toolboxen over veiligheid

Tijdens de Bewust Veilig-dag konden bedrijven live meedoen aan de online toolboxen. Hier gaven experts handige tips en handvatten mee over uiteenlopende veiligheidsonderwerpen. Volandis-collega’s René du Pon en Barteld Dijkman verzorgden op deze dag ook een digitale inspiratiesessie: ‘Werken op hoogte’ en ‘Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreekbaar maken’. De toolboxen zijn – net als vier andere sessies – online terug te kijken.

Samen verantwoordelijk

Veilig werken in de Bouw & Infra is een breed begrip en niet overal vanzelfsprekend. Het gaat niet alleen over het bouwen zelf, maar ook over bijvoorbeeld de risico’s van gevaarlijke stoffen en lichamelijke belasting. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek. Maar ook als werknemer zorg je natuurlijk dat je veilige keuzes maakt. De veiligheid versterkt als je samenwerkt. Hoe zorg jij ervoor dat de werkomgeving veilig blijft?

Meer informatie:

https://bewustveilig.com/toolboxen-2024/
https://www.volandis.nl/werk-veilig/veiligheid/

contact