Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Weet wat er speelt met de Quickscan

14 juni 2021

Weet wat er speelt met de Quickscan

Elke half jaar zit je in de wachtkamer van de tandarts. De jaarlijkse afspraak voor de APK van je auto staat standaard in je agenda en om de paar jaar check je even of je hypotheek nog bij je past. Kortom, we hebben onze zaakjes graag op orde en daarom laten we regelmatig het één en ander checken. Maar waarom alleen privé een vinger aan de pols houden? Als werkgever ben je toch ook betrokken bij je werknemers? Want als je weet of werknemers gezond en met plezier hun werk doen kun je daar actief op inspelen.

Aan de slag

Uit ervaring weten we echter dat niet alle werknemers snel het achterste van hun tong laten zien. Hoe zorg je dan dat je weet wat er speelt en waar de behoeftes liggen? Speciaal voor al die werkgevers die zich realiseren dat werknemers hun grootste kapitaal zijn is er een handige online tool, de Quickscan. Hiermee krijg je anoniem inzicht op de Volandis pijlers Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Goed om te weten dat de Quickscan zich richt op bedrijven en/of afdelingen met tenminste 4 werknemers. Pas jij in dat profiel, ga dan vandaag nog aan de slag!


Hoe werkt het?

De eerste stap zet je als werkgever zelf door online 20 korte vragen te beantwoorden. Een simpele kwestie van klikken, kopje koffie erbij en binnen 5 minuten ben je gegarandeerd klaar. Met 1 druk op de knop nodig je vervolgens je werknemers per mail uit om online dezelfde vragen te beantwoorden. Wil je de vragen graag eerst even inzien? Dat kan natuurlijk, je vindt ze hier. Na het beantwoorden kiezen zowel werkgever als werknemers nog een top 3 van speerpunten die volgens jou de meeste aandacht verdienen en klaar ben je. Binnen een half uur ontvang je een praktisch eindrapport per mail. Benieuwd hoe zo’n eindrapport eruitziet? Bekijk hier een voorbeeld.

Heb jij 15 of meer werknemers en nemen zij deel aan de DIA (incl. PAGO)? Dan kun je in het online werkgeversportaal mijnVolandis jouw bedrijfsrapportage inzien met waardevolle informatie over de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers.

contact