Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werknemers in de Bouw & Infra met werkstress?

08 januari 2018

Maak gebruik van stresscoaching van CSR centrum

Maak gebruik van gratis stresscoaching van CSR centrum

Uit het Bedrijfstakverslag van Volandis over het eerste halfjaar van 2016 blijkt dat 70% van het uitvoerend en administratief personeel (UTA-personeel) in de bouw & infra, waaronder de uitvoerder, tijdsdruk ervaart en 50% van het bouwpersoneel. Van het UTA-personeel vindt eveneens 70% het werk geestelijk inspannend. Tijdsdruk, geestelijk inspannend werk vormen samen met weinig invloed hebben op het werktempo en de wijze waarop het werk wordt uitgevoerd, belangrijke pijlers onder term psychosociale belasting (zie blog van Anna de Boer, specialist marktonderzoek bij Volandis).

Het (lichamelijk) zware werk van vroeger is veranderd in de psychosociale belasting van nu. Dat vraagt om een andere kijk op (omgaan met) het werk en jezelf, gericht op het voorkomen van uitval door stressgerelateerde klachten. Het CSR centrum kan daar met het gratis stresscoaching traject bij helpen. Zie onderstaande resultaten in de infographic.

 

Stresscoaching CSR centrum

Werknemers in de Bouw & Infra met teveel werkdruk en -stress kunnen anoniem bij CSR terecht voor gratis advies en begeleiding bij stress en stressklachten of burn-out. Zoals te zien is in bovenstaande infographic, namen in 2016 171 deelnemers deel aan de gratis stresscoaching en functioneert 98% na het traject zowel beter op het werk als thuis. Onderstaande quote van een van de deelnemers geeft het effect van de coaching goed weer:

 “Door deze manier van coaching heb ik beter inzicht gekregen hoe ik als persoon in het leven sta, zowel zakelijk als privé. Dit is een nieuwe manier van keuzes maken (prioriteiten) in het leven voor mij. Ik wil hier zeker mee door/omgaan om zo bewuster en realistischer het leven te nemen en maken zoals het is”.

Meer weten?

Kijk op de website van het CSR centrum  of luister naar de podcasts: gek op stress.

Luister ook eens naar het radiofragment op BNR nieuwsradio, waarin o.a. Carolien Hamming, directeur CSR centrum, vertelt over wat je zelf kunt doen om een burn-out tegen te gaan.

contact