Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

50 jaar vitaal en gemotiveerd, dat doe je zo!

Een leven lang fit en gezond aan het werk, dat willen we natuurlijk allemaal. De meeste mensen wisselen tijdens hun carrière wel eens van werkgever. Maar soms tref je een oude rot in het vak die een carrière lang trouw blijft aan zijn werkgever. Zo ook Bennie Huisman. Met een vader en opa als metselaar was het al snel duidelijk waar ook zijn hart lag. In 1969 heeft Bennie’s broer een baan nodig en vader Huisman informeert eens bij Bouwbedrijf Van de Kolk. Er is op dat moment geen plek, maar een jaar later wel. Precies op het moment dat Bennie een werkplek nodig heeft. En zo geschiedde, al had Bennie nooit kunnen vermoeden dat dit het begin was van zijn levenslange carrière bij de bouwer uit Garderen.

Eerst je hoofd, dan je handen


Inmiddels is Bennie na een loopbaan van maar liefst 51 jaar bij Bouwbedrijf Van de Kolk met pensioen. Het metselaarsvak maakt hem echter nog steeds enthousiast. Het ambacht, zien wat je maakt en het contact met klanten. Allemaal aspecten van het vak die altijd goed bij Bennie hebben gepast. Je blijft immers niet zomaar meer dan 50 jaar enthousiast over je vak en werkgever. Zijn motto is altijd geweest ‘eerst je hoofd gebruiken en dan pas je handen’ en wie weet is dat wel het succes geweest van zijn lange metselcarrière.

“Hoe dikker, hoe krakkemikkiger”

Het werk is fysiek natuurlijk best zwaar, maar Bennie heeft daar altijd rekening mee gehouden en heeft goed voor zichzelf gezorgd. Na het werk was hij vaak op zijn racefiets te vinden en door regelmatig en gezond te eten is er nooit sprake geweest van overgewicht. Door de jaren heen is hem namelijk opgevallen, hoe dikker hoe krakkemikkiger. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een dag minder te gaan werken heeft Bennie ook daar dankbaar gebruik van gemaakt. Woensdag werd zijn vaste vrije dag. Om de week doormidden te breken en om standaard 4 uur te fietsen. Slim omgaan met je lichaam noemt Bennie dat.

Warme keet en hete koffie


Na al die jaren is hij nog steeds blij met zijn werkgever. Op de bouw waren de voorzieningen zonder uitzondering goed. Er werd echt voor de mensen gezorgd. De keet was warm en er was altijd hete koffie. Maar misschien nog wel belangrijker. Er was ruimte om het ergens niet mee eens te zijn en het vervolgens uit te praten. De neuzen hebben in al die 50 jaar continu dezelfde kant op gestaan en dat is heel wat waard.

“Dit is wat van een werknemer een vakman maakt.”

Maak het af en ruim op!


Wat hij de nieuwe generatie zou aanraden? “Laat je de kop niet gek maken. Als je iets maakt, dan maak je het goed. De snelheid komt vanzelf, maar neem de tijd (en eis die ook) om het vak goed te leren. Je omgeving is onderdeel van je werkplek dus zorg dat het daar in orde is en ga dan pas verder. Werk netjes, maak het af en ruim op! Geen ingewikkelde adviezen, maar dit is wat van een werknemer een vakman maakt.”

En jij?


Niet iedereen ziet zichzelf een leven lang bij dezelfde werkgever blijven. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze adviseurs. Zij kijken graag samen met jou naar jouw duurzame inzetbaarheid! Je vindt hier meer informatie over de mogelijkheden.

timmerman metselaar

contact