Steigerbouwer

Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Ben jij een werknemer of werkgever in de Bouw & Infra? Groei verder met kennis- en adviescentrum Volandis. Een non-profitorganisatie die jou ondersteunt met informatie over: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Werk veilig: Toolboxen, Adviezen, A-bladen, risico's, gezondheidsklachten en PBM.
Houd plezier: hier vind je informatie over uitdagend en boeiend werk.
Kijk vooruit: hoe toekomstbestendig ben jij?

Nieuws

Preventiemedewerkers zorgen voor een gezonde en veilige werkplek

Preventiemedewerkers worden in de wet aangeduid als ‘deskundige werknemers op het gebied van preventie’. Ze moeten van de werkgever de ruimte krijgen om hun taak zelfstandig en onafhankelijk uit te voeren. Het aantal bedrijven met een preve…

Praktijkvoorbeelden

De grote wisseltruc; zo krijg je begrip voor elkaar!

Respect voor elkaars werk, het klinkt mooi maar hoe zorg je daar in de praktijk voor? Van Wijnen biedt haar werknemers de mogelijkheid om tijdens een interne stage tijdelijk van functie te wisselen. Zo kom je tot verrassende inzichten, en n…

Instrumenten

Toolbox Werkdruk

Zorg dat de werkdruk je niet boven je bol stijgt. In de Toolbox Werkdruk vind je een schat aan praktische informatie over werkdruk, hoe deze te verminderen of nog beter, hoe deze te voorkomen.

Toolbox Werkstress

De toolbox Werkstress geeft informatie over werkstress. Hoe kun je teveel werkstress signaleren en wat kun je doen om (erger) te voorkomen? Met uitleg en praktische tips.
contact