Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Volandis vlog #8 Wat is het DIA-actieplan en wat kun je ermee?

08 januari 2018

Dia gesprek

Na het DIA-adviesgesprek ontvang je als werknemer een actieplan van de DIA-adviseur. In dit actieplan staan de gemaakte afspraken en/of de acties die je gaat ondernemen op het gebied van de drie pijlers: Werk veilig (en gezond), Houd plezier en Kijk vooruit. Het actieplan is persoonlijk en in het kader van de privacy stuurt de DIA-adviseur dit alleen naar jou, de werknemer. Het staat je vrij met je werkgever of leidinggevende hierover in gesprek te gaan en hem/haar te vertellen welke afspraken je hebt gemaakt en activiteiten die je wilt ondernemen.

 

Voor de werkgever

Het komt voor dat een werkgever of HR-medewerker vanuit zijn/haar betrokkenheid bij de werknemer aan ons vraagt of er een DIA-adviesgesprek met een werknemer heeft plaatsgevonden en wat er is afgesproken. Begrijpelijk, je wilt tenslotte weten waar je werknemers mee bezig zijn en waar je hen in kunt ondersteunen. Vanwege de privacy mogen wij hierover geen informatie verstrekken. Wel kun je je werknemer vragen of hij/zij een DIA-adviesgesprek heeft gehad en hoe dit is verlopen, wat eventuele actiepunten zijn en hoe je daar als werkgever bij zou kunnen helpen.

Vragen?

Heb je hierover vragen? Bel of e-mail de Vraagbaak van Volandis of benader ons via de chat. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op 0341 - 499 299, info@volandis.nl.

contact