Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Van asfaltafwerker naar leraar met het Digitaal Skills Paspoort

Het functioneringsgesprek is voor velen bij uitstek hét moment om eens stil te staan en vooruit te kijken. Wat zijn je mogelijkheden binnen de carrière die nog voor je ligt. Ton was helemaal niet ontevreden met zijn werk als asfaltafwerker. Maar tijdens zijn functioneringsgesprek vorig jaar overviel hem wel het gevoel dat het tijd was voor wat anders. Alleen wat, daar had hij eerlijk gezegd nog geen flauw idee van.

Een compleet nieuw vak

Een logische stap werd gemaakt door werkgever Dura Vermeer om via Volandis een loopbaantraject bij James aan te vragen. Dit traject bestond uit een viertal gesprekken met een adviseur en al snel werd duidelijk dat Ton graag meer wilde met zijn creatieve kant. Daarnaast kwam uit de gesprekken en testen ook naar voren dat een functie als leraar goed bij Tons persoonlijkheid en kwaliteiten zou passen. Maar hoe maak je nu zo’n ommezwaai naar een compleet nieuw vak? Het Digitaal Skills Paspoort kan je daarbij helpen! Ton vertelt je graag zijn ervaring.

Perfecte timing

Zijn timing had namelijk niet beter kunnen zijn, want Volandis adviseur Claudia Klarenbeek startte begin dit jaar met een pilot Digitaal Skills Paspoort. Dit sluit naadloos aan bij Tons behoefte. Hoe krijg ik zicht op wat ik al in huis heb en waar moet ik nog aan werken om mijn doel te bereiken? Het Digitaal Skills Paspoort kun je eigenlijk zien als een online cv. Er is helder in vastgelegd wat je in huis hebt aan kennis en vaardigheden. Niet alleen handig voor (toekomstige) werkgevers maar ook om je eigen vervolgstappen in je loopbaan te bepalen.

Ik ga ervoor

Tons eerste indruk van het Digitaal Skills Paspoort is direct goed. Claudia helpt met het inrichten van het paspoort en de opzet is vooral erg praktisch. Mede door het invullen van het paspoort wordt het voor Ton steeds concreter welke stappen hij moet ondernemen om de overstap naar leraar te maken. Een leuk proces om mee bezig te zijn. En dan gaat het snel. Nog geen maand na de 2e afspraak met Claudia start Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Bouwend Nederland met een opleiding tot hybride docent. Dit sluit naadloos aan op Tons ambitie. Even aarzelt Ton, want het is natuurlijk spannend om zo snel al in te stappen. Hij besluit er echter voor te gaan en heeft daar nog geen dag spijt van gehad. Inmiddels heeft Ton een stageplek en is 18 maart aan de slag gegaan met de opleiding. Door zijn aantoonbare ervaring middels het Digitaal Skills Paspoort kan Ton vrijstellingen krijgen en de opleiding afronden in drie kwart jaar.

Concrete stappen

“Zonder het Digitaal Skills Paspoort had ik nooit zo snel concrete stappen kunnen zetten, het heeft me echt veel sneller bij mijn uiteindelijke doel gebracht’ aldus Ton. Op de vraag of hij het Digitaal Skills Paspoort aan andere werknemers zou aanraden is zijn antwoord dan ook kort maar krachtig. “Ik zou het iedereen aanraden! Het zorgt niet alleen voor gemak maar ook voor heel veel duidelijkheid”.

Wil jij ook aan de slag met het Digitaal Skills Paspoort? Neem contact op met onze adviseurs via 0341 - 499 299 of info@volandis.nl.

contact